<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38264" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Буря в Женевското езеро уби двама туристи в отделни инциденти, нанесе материални щети

16 Юни 2019
0 1741

Жена се e удавила вчера в Женевското езеро в Швейцария, след като туристическата лодка, в която е пътувала, за да разглежда забележителности, е потънала, съобщава The Guardian.

 

ТУРИСТИЧЕСКО КОРАБЧЕ ПОТЪНА В БУДАПЕЩА, 7 СА ЗАГИНАЛИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Мъж, който е бил в същата лодка, успял да доплува до друг съд, откъдето e изстрелял сигнални ракети. Мъжът е казал на полицията, че "жената е минавала през Женева" и, че "бурята ги е изненадала внезапно". 

 

Три полицейски лодки и спешни служби са се отзовали на мястото. По-късно водолази са извадили тялото на жената от езерото. Националността на жената все още се изяснява.

 

В съседния френски регион Висок Савой, бурята също е причинила щети, като 51-годишен немски турист е загинал, след като дърво е паднало върху къмпинг. 

 

В отделен инцидент в Женевското езеро, бурята също така е повредила някои от 465-те лодки, взимащи участие в годишната регата "Бол Д'Ор", съобщиха от пресслужбата на събитието.

 

Обилни дъждове и силни ветрове са връхлетели участниците в регатата в събота следобяд, но за щастие никой не е пострадал, има само материални щети по лодките.

 

Лошото време  удари западна Швейцария вчера следобед, с бурни ветрове достигащи до 110 км/ч, по данни на националната метеорологична служба Метео Суис.

 

 

Източник: The Guardian

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции