<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56275" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Българите са световни шампиони по харесване на Путин

09 Февруари 2020
0 120

Българите са световни шампиони по харесване на господин Путин, установи реномираният институт „Пю“ в своето последно допитване. 62% от анкетираните в България имат доверие в руския президент, а цели 73% са с положително мнение за Русия – също най-висока стойност сред всички държави, където е била проведена анкетата, пише Дойче веле.

 

Путин не е Русия, и обратното

 

Спестявам дългото обяснение, че Русия на Путин е различна от Русия изобщо. И че всъщност Русия и Путин са две различни неща. Спестявам и всички аргументи в полза на Русия, руската култура, руския език, руската мисъл, руската наука и руските хора – всичките МНОГО аргументи, които и лично споделям.

 

Но…

 

С тази уговорка общественото мнение в България по адрес на днешна Русия и нейния лидер, регистрирано от „Пю“, шокира почти до отчаяние. Защото зад споменатите числа явно се крият широко разпространени убеждения:

 

– че лидерът трябва най-вече да има здрава ръка, а не толкова здрав морал; 

– че безцеремонното потъпкване на демокрацията и законността е напълно в реда на нещата, стига държавата да е стабилна и да плаши целия свят; 

– че бруталното лицемерие във вътрешната и във външната политика всъщност си е съвсем ОК, понеже другояче не може;

– че репресиите срещу политически противници и безскрупулното унищожаване на врагове в страната и в чужбина е най-нормалното нещо на света;

– че прегръдките с всевъзможни диктатори са нещо неизбежно;

– и че всъщност: какво ѝ е на диктатурата? Не лоша форма на управление май…

Ето такива неща мислят 62% от българите.

Отчайващо.

 

Източник: Дойче веле

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции