<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46088" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Българите ще празнуват Коледа и Нова година вкъщи без гости и за до 100 лева, показва проучване

19 Декември 2019
0 1765

Българите ще празнуват коледно-новогодишните празници основно вкъщи или на гости. Повечето планират да отделят до 100 лв. в най-честия случай, а една пета няма изобщо да купуват подаръци. 72% спазват традициите на Бъдни вечер, но само 13% постят, показват данните на национално представително изследване на "Тренд".

 

 

""

 

 

12% ще посрещнат Нова година в дома на близки, роднини или приятели, а близо две трети (60%) ще празнуват вкъщи. Само 6% ще прекарат новогодишната нощ в заведение в града, в който живеят, а 4% в заведение в друг град в България. 

 

 

""

 

 

 

Само 1% от българите ще празнуват Коледа в чужбина, а 79% ще празнуват в населеното място, в което живеят. За сравнение, през 2017 г., деклариращите, че ще прекарат Коледа в населеното място, в което живеят, са 84%.

 

 

""

 

 

Малко над една пета (21%) от анкетираните споделят, че не възнамеряват да купуват подаръци. Основно това са хора над 70 г. Най-голям дял (33%) планират да отделят до 100 лв. за празнуване.

 

87% от анкетираните се готвят да празнуват Коледа, а за 35 на сто от хората християнският празник е по-важен от Нова година. Близо три четвърти (74%) са тези, които украсяват дома си с коледни гирлянди и играчки.

 

 

За повече от половината български граждани (55%) е най-важно времето със семейството и приятелите по коледните празници. 6 на сто споделят, че за тях най-значими са почивните дни, а за 7% – спазването на традициите.

 

 

Източник: Тренд

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции