<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35782" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Българският посланик в Индия встъпи в длъжност с носия (снимки)

14 Март 2019
0 626

Новият посланик на България в Индия Елеонора Димитрова встъпи в длъжност по нетрадиционен начин. Тя връчи акредитивните си писма в Делхи облечена в народна носия.

 

 

 

От пресслужбата на Министерството на външните работи обясниха, че с избора на облекло Димитрова е направила така, че България да покаже богатите си традиции. "Много се радвам, че създадох положителна новина за България. Получих много топли отзиви", каза Елеонора Димитрова.

 

""

 

Тя обясни, че се е спряла на носия от шопския край след като е разгледала редица образци. Носията е била специално ушита за нея от варненска фирма. В нея дискретно е вплетена българска нишка – на ръкавите и деколтето гайтанът е с цветовете на българското знаме, каза Димитрова.

 

 

Посланикът ни в Индия посочи, че е решила по този оригинален начин да връчи акредитивните си писма, защото обича българската култура и националните ни традиции, а и протоколът разрешавал. "Това е дин от невербалните инструменти на дипломацията, който може да използваме", каза Димитрова.

 

""

 

"Беше прекрасна възможност да представя нашите традиции в една древна държава с вековни традиции като Индия", заяви още посланикът ни. Елеонора Димитрова беше официално назначена на поста в средата на януари. Дипломатическата ѝ кариера започва по времето на външния министър Соломон Паси. Първоначално тя беше директор на пресцентъра на Министерството на външните работи.

 

 

По времето на процеса срещу българските медици в Либия беше назначена в началото като втори дипломат в посолството ни в Триполи, а след това стана и първи секретар през 2003 г. Дипломатическата ѝ кариера след това преминава през Германия, Чехия и Бразилия, където е била консул.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции