<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30409" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Б.Б. и Ц.Ц. изплуваха от записите срещу Иванчева

05 Юни 2018
0 21785

Инициалите Б.Б. и Ц.Ц. се споменават в записите на разговори, направени със специални разузнавателни средства (СРС) по делото за корупция срещу кметицата на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Това обявиха днес пред медиите двете обвиняеми за вземане на подкуп в особено големи размери след заседанието по делото в апелативния спецсъд. Те представиха свои преписи на определени пасажи от секретна папка с доказателства по делото, с която са се запознали. 

 

""

В разговорите, заявиха те, се съдържа следния диалог:

 

„В (според обвинявмите, става дума за бизнесмена Александър Ваклин, осигурил белязаните 70 000 евро за подкупа, б.р.): „Защо Б.Б. и Ц.Ц. я търпят, щото накрая София ще се напълни с такива Иванчеви?

Д (предполага се, посредникът по подкупа Петко Дюлгеров): Ш’се появят, както си говорихме, а това е изключително опасно.

В: Ми ще се появят на държавно ниво, трябва да вземем мерки“.

 

Инициалите действително се споменават, потвърди прокурорът по делото Тихомир Стоев, но „в общ контекст”, цитиран от Медиапул.

 

Обвинителят отказа повече детайли, след което все пак уточни, че „те са си говорили помежду си – не, че от тези разговори става ясна някаква зависимост от някого, а просто като коментар”. „Определени политически фигури” се споменават в разговорите „в общ контекст, както биха могли да се споменат в разговор между нас”.

Според Иванчева и Петрова, друга част от СРС запис на разговор между Ваклин говори за готвена вендета срещу Иванчева, в случай че не приеме подкупа. Според тях, думите са следните:

 

""

 

"Д: Ако не вземе парите, какво правим?

В: Тогава ще я разходим на Витоша.

Д: Да, ще ѝ пратим командоси, ще бъде бутната към…

В: По-добре бизнес, отколкото сила!”

""

В друг разговор, с друг инвеститор, чието име не се споменава в материалите по делото, Ваклин е обсъждал колко пречи кметицата на строителството в Младост и високите цени в района. По думите на Биляна Петрова, Ваклин е казал, че има „оферта от специализираната прокуратура срещу 15 000 лева те да направят да я няма”.

 

На днешното заседание специализираният съд даде нова отсрочка за решението дали двете обвиняеми да бъдат отстранени от длъжност. Причината са 4 нови тома с доказателство по делото. Следващото заседание ще е на 7 юни.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции