<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80709" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Леко повишен...

Ваксинацията срещу Covid-19 днес продължава в още градове в страната

28 Декември 2020
0 374

Имунизацията срещу коронавирус днес ще продължи на територията на цялата страна, която е разделена на общо 6 региона, като 3 от тях – София, Пловдив и Бургас, вече получиха своите ваксини вчера.

Първият ваксиниран българин е проф. Костадин Ангелов: Нямам търпение да прегърна 70-годишния си баща (видео)

Очаква се днес това да се случи във Варна, Велико Търново и Враца. В Александровска болница в София ваксинациите започват още в 8 ч. сутринта, съобщава bTV.

Ваксинацията срещу Covid-19 днес продължава в още градове в страната

Първите ваксинирани във Варна и Търговище ще бъдат лекари. Ваксините в района на Велико Търново, който включва още Плевен, Ловеч, Габрово и Русе ще бъдат получени днес по обед. Предвидени са 40 флакона за 200 души на първа линия. Ваксинирането ще стартира утре.

85 дози от ваксината вече пристигнаха в РЗИ Хасково. Там имунизацията започва днес. По списък в Хасковска област желание да се ваксинират до сега са изявили над 600 души медицински персонал.

В Смолянско първите имунизации ще започнат тази сутрин с петима медици в имунизационния кабинет на РЗИ. 672 са общо лекарите на първа линия, които вече са ваксинирани срещу Covid-19 през първия ден на имунизацията.

Ваксинацията срещу Covid-19 днес продължава в още градове в страната

Първи на ваксинацията се подложи здравният министър Костадин Ангелов, последваха го голяма част от шефовете на болници в София и страната. Видео от поставянето на първата ваксина у нас можете да си припомните горе.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции