<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82839" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ресторантьор...

Васил Божков: Ще се явим на изборите, даже да не успеем да регистрираме “Българско лято” в срок (аудио)

31 Януари 2021
0 2990

“Даже да не успеем да регистрираме “Българско лято” в срок, може би ще намерим партия – мандатоносител, но на изборите ще се явим при всички положения”, каза укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков в телефонно интервю за БНР.

Той не пожела да коментира коя точно, но допълни, че има предвид няколко.

Божков поясни, че прокуратурата е била наясно за пътуването му към Дубай и допълни:

„Прокуратурата не спазва законите. Тя е инструмент на „бога“ (Иван Гешев – бел. ред.)… Никога не съм се чувствал застрашен, защото винаги съм спазвал закона. Не съм си осигурявал спокойствие, а съм си осигурявал съществуване. Подадох сигнал в прокуратурата за доказано престъпление, което никой не разследва – за рекета срещу мен, който е ескалиращ… Когато отказах да давам парите, унищожиха целия ми бизнес. Аз съм си плащал всички данъци, а след това съм давал пари. Реших, че е по-добре да давам някаква част, за да съществува моят бизнес, докато тези са на власт. Въпреки всичко не съм ощетил никого. Това са мои лични пари, можело е да ги изям и да ги изпия, аз ги давам на грабителите“.

Васил Божков учреди партията си онлайн заради противоепидемичните мерки (видео)

Пеевски без Борисов не може да съществува, както и Борисов без Пеевски – те са като сиамски близнаци. Купиха си телевизия, сложиха си прокурор, държат цялата администрация, опитаха се да завладеят съда. На върха са те двамата”, каза Божков. Той коментира, че единственият начин този модел да бъде сменен е чрез избори.

На въпрос какво очаква от изборите, Божков заяви, че партията ще се бори единствено за победа. Той не изключва възможността и сам да се кандидатира, ако, по думите му, “хората искат това”, като аргументира думите си с тезата, че “Българско лято” е за пряката демокрация.

Васил Божков публикува платформата на анонсираната от месеци партия “Българско лято” (видео)

„Другите обещават, после не изпълняват. Всички партии са част от статуквото, нищо не правят, не могат да променят нищо. Ние не искаме рестарт на системата, искаме всичко да започне на чисто… Играем за победа. Ако партията реши, ще бъда в листата… Ще се опитват да ни пречат всячески за „Българско лято“, което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при всички положения“. 

Запитан дали има още какво да публикува като доказателства за рекета, на който е бил подложен, бизнесменът отговори:

“Има още неща, но мисля да ги покажа в подходящия момент, смятам да постъпя малко като политик”, каза той, визирайки навярно бъдещата си предизборна кампания.

Цялото интервю с Васил Божков можете да чуете тук: БНР

Снимка: FB/Васил Божков

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции