<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40001" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Великобритания закъсва с храни, лекарства и гориво при Брекзит без сделка

18 Август 2019
0 2085

Ако напусне Европейския съюз без споразумение, Обединеното кралство ще бъде засегнато от недостиг на гориво, храни и лекарства. Това показват документи на британското правителство, цитирани от в. "Сънди таймс", предава Dir.bg.

 

КАК С ПОМОЩТА НА ФЕЙСБУК И ГУГЪЛ МИЛИАРДЕРИ И ПРИЯТЕЛИ НА ТРЪМП ПОВЛИЯХА НА РЕФЕРЕНДУМА ЗА БРЕКЗИТ

 

Освен това страната е заплашена от нарушаване на работата на пристанищата и твърда граница с Ирландия. Според "Сънди таймс" прогнозите, направени от правителството, описват най-вероятните последици от Брекзит без сделка, а не най-лошите сценарии.

 

 

""

 

 

Цитираните правителствени оценки показват, че 85 процента от камионите, използващи главните пропускателни пунктове на Ламанша, "може да не са готови" за френските митници, което означава, че работата на пристанищата е възможно да бъде нарушена в продължение на поне три месеца, преди движението да се подобри.

 

ДОНАЛД ТУСК: ИМА СПЕЦИАЛНО МЯСТО В АДА ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОДКРЕПЯТ БРЕКЗИТ БЕЗ ПЛАН

 

Има и голяма вероятност да се стигне до твърда граница между британския район Северна Ирландия и Ирландия, тъй като сегашните планове за избягване на значителни проверки ще се окажат неприложими.

 

Според британския вестник документите, подготвени този месец, позволяват да се "надникне в тайното планиране, осъществявано от правителството с цел да се избегне катастрофален срив на инфраструктурата на страната", и представят "най-обстойната оценка за подготвеността на Великобритания за Брекзит без сделка".

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции