<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38530" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кафява мечка ...

Версия за умишлен палеж в ТЕЦ "Марица Изток 2" няма, заявиха от прокуратурата (видео и снимки)

25 Юни 2019
0 715

Версия за умишлен палеж в ТЕЦ "Марица Изток 2" няма. Работи се по версия за човешка грешка или технически причини за пожара. Това обяви окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, цитиран от БНТ.

 

 

ОВЛАДЯН Е ПОЖАРЪТ В ТЕЦ "МАРИЦА ИЗТОК 2" (ВИДЕА И СНИМКИ)

 

 

Пожарът избухна вчера около 10 часа. Запали се 135-метровия комин на сероочистващата инсталация в седми блок на ТЕЦ-а. Десетки огнеборци се бориха с огнената стихия, като пожарът вече е напълно загасен и няма замърсяване на околната среда, който застрашава работниците в централата и околните населени места. 

 

 

""

 

 

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров се провежда разследване от екип следователи от Национална следствена служба. Прокурор Атанасов уточни, че в този момент е бил извършван планов ремонт на въпросния енергоблок."

 

 

ГОЛЯМ ПОЖАР ИЗБУХНА В ТЕЦ "МАРИЦА ИЗТОК 2", СРУТИЛ СЕ Е КОМИН В 7-МИ БЛОК (СНИМКИ)

 

 

""

 

 

Окръжният прокурор обясни, че относно информацията за използването от работниците на металорежещи машини, от които е тръгнала искрата, за прокуратурата това са слухове, защото тепърва предстои провеждане на разпити на свидетелите и лицата, които са били в зоната на произшествието.

 

 

 

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции