<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42315" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Адвокатката ...

Ветеран от Втората световна война отдаде трогателна почит на загинал приятел (видео и снимки)

12 Ноември 2019
0 1046

Алън Кинг, ветеран от Втората световна война се завърна в Нормандия, за да отдаде почит на загиналия си приятел. През войната той е танкист в така наречения "Кралски брониран корпус", дебаркирал в Нормандия със съюзническите сили през 1944 година, разказва Daily Mail

 

 

Негов началник и близък приятел е прострелян от германски снайперист и загива от раната си, въпреки опитите на Алън да го спаси. Погребва го близо до мястото на кончината му, а след края на войната тялото е пренесено и положено във военното гробище в градчето Камб-ен-Плен. Спомените от този ден и от военната служба на Алън били толкова ужасяващи, че намерил сили да разкаже за тях и да се завърне на мястото едва преди десет години. 

 

 

""

 

 

Но Алън Кинг не е единственият, който отдаде почит към загиналите във Възпоменателната неделя. Самолет от Втората световна война изсипа 750 000 листенца от мак над белите скали на Дувър пред погледите на стотици ветерани, събрали се край мемориала "Битката за Британия". 

 

 

""

 

 

Листенцата са почит към загиналите във войната и се посипват именно там, където преди 79 години е било изписано "Добре дошли!" при пристигането на стотиците хиляди войници при завръщането им от Франция.

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции