<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22833" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Взривилият се бежанец в Германия щял да бъде депортиран в България

25 Юли 2016
0 11036

Сириецът, който се взриви в Германия на музикален фестивал и рани поне 10 души, е трябвало да бъде депортиран в България. Това заяви германски официален представител, цитиран от АП, пише News.bg.

 

Говорител на вътрешното министерство изтъкна, че сирийците не могат да бъдат депортирани директно в Сирия заради ситуацията в близкоизточната страна. Представителят Тобиас Плате добави, че не може да каже на този етап защо депортирането на 27-годишния сириец не се е случило. Също остава неясно кога е трябвало да бъде депортиран в България.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА: САМОУБИЙСТВЕН АТЕНТАТ НА МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ В ГЕРМАНИЯ

 

Преди година германските власти са отказали на мъжа убежище. Преди време той е преминал психиатрично лечение, съобщи министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман. По-рано нападателят на два пъти е правил опити за самоубийство. По думите на министър Херман в раницата му е намерен експлозив, който би могъл да нарани и да убие значително повече хора. В раницата е имало също гвоздеи и гайки. Според министъра, най-вероятно става дума за атентат по ислямистки подбуди.

 

БЕЖАНЕЦ УБИ БРЕМЕННА ЖЕНА С МАЧЕТЕ В ГЕРМАНИЯ, ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ АРЕСТА МУ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции