<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35878" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Видео от атентата в Нова Зеландия обиколи социалните медии

18 Март 2019
0 7348

Социалните медии Youtube, Facebook и Twitter почти не успяват да спрат видеото от атената в Нова Зеландия, което се разпространява по техните платформи.

 

Технологичните гиганти реагираха бързо при премахването на оригинала, но се изправиха пред трудности при идентифицирането на нови копия на записа, който първоначално бе излъчван на живо по Facebook.

 

Една версия на видеото, качено от The Guardian, остана във Facebook повече от 6 часа, докато други стояха в YouTube повече от три.

 

Английски таблоиди като MailOnline, The Mirror и The Sun също качиха обработени версии на същите записи, но по-късно MailOnline и The Mirror признаха, че това е било грешка и ги изтриха.

 

Английското правителство също отправи критики към таблоидите, като предложи да следват примера на социалните медии и да премахват видеата от атентата.

 

“Facebook, Twitter, Youtube и други платформи взеха мерки за премахването на видеото и друга пропаганда свързана с атаката. Правителството изрази ясно мнение, че всички технологични компании трябва да действат по-бързо в премахването на терористично съдържание. Не трябва да има безопасни места за терористи, които да споделят екстремните си виждания за света и да радикализират другите”, каза говорител на парламента.

 

Специалистът по контратероризъм и заместник-комисар на Метрополитанската полиция – Нийл Басу припомни, че хората, които разпространяват видеа от атаката, могат да бъдат обекти на криминално разследване.

 

Правилата на Facebook ясно забраняват “хора, които са участвали в масови убийства” да имат място на тяхната платформа и в резултат профилът на заподозрения бе изтрит.

 

“Отправяме най-искрени съболезнования към жервите на тази ужасна трагедия. Шокиращи, насилствени и материали с неподохдящо съдържание нямат място на нашите платформи и ще бъдат изтривани в момента, в който разберем за тях. Както винаги, ще съдействаме на полицията с всичко по силите си”, каза говорител на Google в официално изявление.

 

Източник: The Guardian
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции