<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30635" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нападателят ...

Вижте абсурдните обяснения на управителя, в чийто склад се подменят срокове на годност на храни

18 Юни 2018
0 174474

Скъпи приятели, миналата седмица ви разказахме за склад във Велико Търново, в който се преетикират хранителни продукти с изтекъл срок на годност.

 

За всичко това ни разказаха бивши служители на фирма ЕТ "Елис – Елисавета Захариева". Фирмата се занимава с дистрибуция на хранителни продукти – зареждат закусвални, хлебозаводи и сладкарски цехове.

 

РАЗКРИХМЕ СКЛАД С ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО СТОКИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ

 

Нашият репортер Димитър Върбанов сигнализира Икономическа полиция за случая. В склада беше направена проверка както от Икономическа полиция, така и от Агенцията по храните. Проверката е под наблюдението на Районна прокуратура – Велико Търново.

 

Иван Иванов, управляващ фирмата, не пожела да коментира какво се случва и се направи, че не знае нищо за склада. Опита се да ни излъже, че е портиер.

 

Д-р Станимир Спасов, директор на Областна дирекция по безопасност на храните – Велико Търново също коментира проверката.

 

"Установени са значителни количества стоки с изтекъл срок на годност. Установена и доказана е подмяна на срока на годност, извършващ се в момента на проверката от служители на фирмата", каза д-р Спасов и допълни, че стоките с изтекъл срок са над 30.

 

На собствениците на склада ще бъдат съставени глоби в максимален размер – 4000 лева. Прокуратурата може да наложи по-сериозни санкции, ако сметне случващото се за опасно за хората. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции