<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75076" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джорджано с н...

Вижте какво реши КАТ за “виновната” мотористка, блъсната от джип (РЕПОРТАЖ)

06 Октомври 2020
0 27730

Скъпи приятели, наскоро ви показахме поредния абсурд на пътя – жена с мотоциклет в Средец е била блъсната от джип, движещ се в насрещното, а според протокола от инцидента тя е виновна за случилото се.

Блъсната от джип мотоциклетистка излиза виновна за инцидента? (РЕПОРТАЖ)

Обърнахме се към МВР с покана за интервю, в което да представят позицията си. Оттам отказаха да застанат пред камерата ни, но изпратиха писмено становище. Ето какво пише в него:

Във връзка с материал, представен в „Господари на Уеба”, касаещ пътен инцидент на кръстовище в Средец, възникнал около 17.30 ч. на 05.08.20 г. и съставен последващ констативен протокол, вменяващ вина на пострадалата мотопедиска, Ви информираме, че е установено несъответствие между реалната обстановка и отразените в протокола факти.

Ето защо съставеният протокол ще бъде анулиран, а в новия ще бъдат вписани новите обстоятелства по настъпване на произшествието, установени от приложения видеозапис. На база това до двете страни, както и до застрахователните им компании, ще бъдат изпратени уведомления за създадения нов протокол за ПТП, въз основа на които те да ревизират действията си в случай, че е започнала процедура по изплащане на обезщетения.

Уточняваме, че след оглед на местопроизшествието и установяване на средната телесна повреда, получена от участвалата в ПТП-то мотопедиска, с дата 05.08.2020 год. е образувано досъдебно производство, по което са назначени експертизи и са разпитани свидетели. Събраните по случая материали ще бъдат докладвани по компетентност на наблюдаващия прокурор.

Със заповед на директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов по случая е назначена вътрешна проверка.

Нашата репортерка Виктория Симеонова се обади на сина на пострадалата, който разказа за случая, за да му съобщи добрата новина. Той не скри радостта си, но и подчерта, че не е нормално в България проблемите да се решават с помощта не на институции, а на комедийно предаване.

Ние също се питаме защо трябва да се стига до нашата намеса, за да проработят институциите, както се очаква от тях. И какво ли щеше да се случи, ако го нямаше този запис от камера? Колко ли невинни хора са глобявани всеки ден, докато истински нарушители се разхождат и карат спокойно по улиците? Къде е борбата с престъпността, с която уж толкова се гордее Прокуратурата? И как човек да е спокоен, че ако спазва законите, няма да бъде изкаран виновен за престъпление, което е извършил друг? Знаем, че тези въпроси са прекалено неудобни, за да получат отговор от компетентните институции. Но все пак, не можем ли да живеем в една правова държава, в която законите не са само на хартия?

Скъпи приятели, сигнализирайте само на gospodari.com или на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции