<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29544" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МОМИЧЕ С УВРЕ...

ВИЖТЕ КАК ДЕКАНЪТ И АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ НА СУ ОТКАЗВАТ ДА ПОМОГНАТ НА СТУДЕНТКА С УВРЕЖДАНЕ

11 Април 2018
0 11839

Вчера ви разказахме да студентка, която има увреждане на зрението, но не получава съдействие и разбиране от управата на Софийския университет.

 

Момичето има 61% степен на увреждане и това не й позволява да ползва правилото за безплатно обучение, което гласи, че трябва да имаш 70%.Подадена е молба до ръководството на университета, за да се намали таксата. Но засега тя не е удовлетворена.

 

МОМИЧЕ С УВРЕЖДАНЕ МОЛИ ЗА ПОМОЩ СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ, ЗА ДА ЗАВЪРШИ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ

 

Ева Веселинова отиде във факултета по начална и предучилищна педагогика, където говори с декана проф. д-р Божидар Ангелов. Според него намаляването на таксата на студентката не зависи от него. Малко преди това обаче стана ясно, че именно той е отказал да намали таксата. В течение на разговора Ангелов си признава, че е отказал помощ на момичето, защото не зависело от него.

 

В крайна сметка той обеща да предложи нейната молба на академичен съвет и оттам да решат какво да правят. Изненадата идва, когато става ясно, че деканът е предложил молба за разсрочено плащане, а не за намаляване на таксата, както обеща. Така студентката отново е притисната да заплати първата вноска от таксата, при положение, че неведнъж е казала, че няма възможност да плаща цялата такса.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции