<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37599" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вижте кои са най-добрите и най-лошите моменти и персонажи от "Игра на тронове"

23 Май 2019
0 3358

Най-странният момент

 

Поне в началните години, "Игра на тронове" подготвяше зрителите си постенепенно, като внимателно разгръщаше историите за дракони и зомбита, за да не изплаши публиката.

 

И точно тогава – БАМ!

 

От нищото, във втория сезон видяхме как Мелисандре се съблече, падна на земята и роди демон-сянка, който трябваше да убие Ренли Баратеон.

 

Най-добра повторна среща

 

Едни от малкото добри моменти на последния осми сезон е фактът, че всичките ни любими герои се срещнаха отново по един или друг начин.

 

Никоя среща обаче не беше по-добра от момента, в който Аря се събра отново с „Хрътката“, нейния враг, който в същото време бе и нейн защитник.

 

Сцената е изпълнена с незначителна омраза, която точно описва привързаността им.

 

"Остави ме да умра!", каза той, а тя му отговори "Да, но първо те ограбих!"

 

Сигурен съм дори, че очите на повечето фенове са се насълзили, когато той я нарече „малка кучка“.

 

Най-зловеща сцена

 

Ширийн Баратеон беше като олицетворение на добротата по време на своето време в "Игра на тронове". Тя бе малко момиченце, което живееше, за да помага на другите, когато и както може. 

 

Ето защо бе доста зловещо да видим сцената, в която една една вещица я изгаря до смърт, докато тя крещеше за живота си. Това определено бе най-зловещата и тъжна сцена в историята на сериала.

 

Най-добрата битка

 

Това не е "Битката на копелетата", защото това беше много шум за нищо. Това не е и "Битката за зимен хребет" , защото това беше като да се опитвате да погледнете през предното стъкло по време на порой. 

 

Вместо това, победителят е "Битката при Хардхоум", където Джон Сноу за пръв път се срещна с Краля на нощта и станахме свидетели на мащаба на огромната опасност, която грози Уестерос.

 

Най-добра обида

 

Само един човек може да получи това признание и това е Брон, но коя негова обида беше най-добра? "Няма лек за това, че си гадняр!", което ако трябва да сме честни, трябва да бъде бродирано върху възглавници.

 

Най-лоша секс сцена

 

Призът за това ще грабне "Кутрето", който изложи лична теза на фона на симулиран лесбийски секс.  Въпреки това, сексът не бе толкова разсейващ, колкото странният акцент му акцент в първия сезон.

 

Най-лошия собственик на домашен любимец

 

Животните определено нямат щастлив край в "Игра на тронове", но най-лошата сцена на небрежност към домашните любимци бе наскоро, когато Джон Сноу се сбогува с любимото си вълчище Дух, като само го погледна и се отдалечи.

 

Най-голям гадняр

 

След Джофри, "Игра на тронове" имаше спешна нужда от това да си намери нов садистичен антагонист.

 

Той избра Рамзи Болтън, който просто беше зъл, защото това е в природата му, а безмислената му роля просто го правеше да изглежда като още по-голям гадняр.

 

Той бе Жокерът в "Черния рицар". Той бе акулата в "Челюсти". Той съществуваше за нищо друго освен, за да бъде жесток.

 

Най-лош родител

 

Победителят в тази категория определено трябва да бъде Тивин Ланистър. 

 

Човек, който докато бе до тоалетна бе простерлян със стрела от сина си и човек, на който смъртта може сама да говори колко лош родител е бил той.

 

Мястото в Уестерос, къде най-много бихте искали да отидете на почивка

 

Мястото определено е Дорн, защото няма да е нито едно от местата, които са заснети в Белфаст и със сигурност няма да е студено.

 

Най-добър персонаж, за който сте забравили

 

Това е Сирио Форел. Той беше доста приятен мъж, харизматичен и гъвкав измежду стотици тромави мъже.

 

Всичко, което Аря представлява днес, тя дължи на Форел.

 

Най-добър убиец на дракони

 

Само двама души са успявали да убият дракон в сериала до сега, като единият е Юрон Грейджой, който не се бори, защото бе доста дразнещ. 

 

Така победител по подразбиране е Нощният крал, който не само, че уби дракон, но и го превърна в огромно зомби.

 

Дори и да не харесвате Нощния крал трябва да признаете, че това бе впечатляващо

 

Най-лошо продуктово позициониране

 

Победителят е кафето – вкусното, модерно кафе, което се сервира в съдове изработени от материали, които дори не съществуват в Уестерос.

 

Все пак новите епизоди са твърде дълги и на персонажите определено им трябва нещо, което да ги държи будни.

 

Най-доблестна смърт

 

Това определено е смъртта на Ходор, който държеше вратата за Бран и Мейра, така че те да могат да избягат от Белите бродници. 

 

Най-задоволителна смърт

 

Веднага щом Джофри Баратеон се появи за пръв път на нашите екрани, цялата аудитория на "Игра на тронове" буквално го искаше мъртъв.

 

Той можеше да умре по всякакъв начин, но фактът, че бе отровен на собствената си сватба бе доста задоволителен.

 

Най-шокиращата смърт

 

В предпоследния епизод на първия сезон, "Игра на тронове" премахна главния си герой Нед Старк.

 

Смъртта му беше наистина шокираща и накара всички ни, поне за известно време, да се чувстваме сякаш всяко едно действие е опасно и непредсказуемо. 

 

Най-много мъчения

 

Бит, дран, с изпотрошени зъби, ампутирани пръсти на ръцете и краката, отрязан пенис и безкраен психологически тормоз, който би накарал всеки да забрави собственото си име и да приеме нова идентичност…

 

През всичко това премина Теон Грейджой, който определено е понесъл повече удари отколкото всички образи, които сме видяли в сериала взети заедно.

 

Най-трагичната несподелена любов

 

Бедните Джайм и Церсей можеха да имат толкова щастлив живот, ако не бяха брат и сестра и не се бяха опитали да убият дете, за да прикрият връзката си. Ех… каква романтика само!

 

Най-абсурден момент

 

Ето къде "Игра на тронове" изгуби повечето от аудиторията си. Кралят на нощта бе представен от самото начало като кошмар, който щеше да ужаси главните герои.

 

Той бе най-голямата опасност, която сякаш не можеше да бъде спряна. Той имаше армия от мъртъвци, които дори убити, можеше да съживи, когато си поиска. 

 

Той обаче бе убит в третия епизод по един доста абсурден и неочакван от всички начин, за да може любимите ни герои да обсъждат какво са направили бащите им… Нощният крал заслужаваше много повече от това!

 

 

Източник: The Guardian 
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции