<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46917" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Властите в Китай разобличиха публично "невъзпитани" граждани, които ходят с пижами по улиците (снимки)

22 Януари 2020
0 292

Властите в Китай публикуваха снимки от улични камери за видеонаблюдение, разобличавайки "невъзпитани и нецивилизовани" жители на Сучжоу, провинция Анхуи, които ходят с пижами по улиците.

 

 

КИТАЙ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СКАНИРАНЕ НА ЛИЦАТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ

 

 

""

 

 

Службите публикуваха подробна информация за имената и личните данни на хората от снимките, за да ги накажат за непристойното поведение, пише The Independent.   

 

 

""

 

 

Властите твърдят, че на жителите е абсолютно забранено да носят пижами на публично място, защото регионът участва в национално състезание за „цивилизован град“. Според тях друга форма на "лошо поведение" е лежането на пейка по "нецивилзован начин" и дори раздаването на рекламни флаери.

 

 

""

 

 

Управата на града, която е разположила милиони камери за денонощно наблюдение на хората, насърчават гражданите да изпращат снимки и да докладват за всеки, който има непристойно поведение. Местни медии и правозащитни организации обаче излязоха с остра критика срещу строгите рестрикции. Това накара властите в Съджоу публично да се извинят.

 

 

""

 

 

„Искахме да сложим край на нецивилизованото и непристойно поведение, но разбира се, трябва да защитим неприкосновеността на личния живот“, заявиха службите. Те добавиха, че в бъдеще ще замъгляват лицата на хората от снимките.

 

 

""

 

 

КИТАЙ ПУСКА СУПЕРКАМЕРА, КОЯТО РАЗПОЗНАВА ЛИЦА ИЗМЕЖДУ ХИЛЯДИ ХОРА В ТЪЛПАТА

 

 

Миналата година стана ясно, че учени в Китай са разработили ултра мощна камера, способна да идентифицира един човек сред тълпа от десетки хиляди хора на стадион. 500-мегапикселовата камера е разработена от учени от университета Фудан, съвместно с Китайската академия на науките. Смята се, че разделителната ѝ способност е пет пъти по-добра от човешкото око и е създадена с цел наблюдение, обществена сигурност и контрол.

 

 

""

 

 

Източник: The Independent

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции