<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30784" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Властите у нас се готвят за буря и силни валежи (видео)

26 Юни 2018
1 11991

У нас се очакват обилни валежи, а властите са в готовност за борба с наводнения. В следващите няколко дни, циклонът, който владееше Гърция, се премества над нашата теротория.

 

Институциите наблюдават от сега нивото на реки и язовири, предимно в Югоизточна България. Най-сериозна се очаква да бъде ситуацията в района на Бургас, Ямбол и Хасково. Всички структури на пожарната са в готовност и са получили указания за действие. 

 

Облачността над страната ще е предимно значителна. Отначало в югоизточните райони, а по-късно през деня – и над останалата част от страната, ще има валежи и гръмотевици. Значителни ще са количествата в следобедните часове в Югоизточна, а през нощта срещу сряда – в Централна България. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 22 и 27, в София – около 22 градуса.
 

Оранжев код за дъждове и гръмотевици е обявен за 9 области на страната, сочи справка в сайта на НИМХ-БАН. Предупреждението е в сила за областите Габровска, Великотърновска, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Бургаска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска. Синоптиците прогнозират, че в тези райони ще има интензивни валежи и гръмотевични бури. Валежите ще са значителни, главно след обяд и през нощта срещу сряда. Прогнозата е за очаквани количества дъжд от 30 до 50 л/кв.м, но на места ще са за кратко време.

 

https://www.vbox7.com/play:91a49256ad

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции