<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38674" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: София: за авт...

Властта хвърли вината за катастрофите само върху шофьорите (видео)

29 Юни 2019
0 2502

96% от катастрофите през 2018 са станали заради нарушения на водачите. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на кръгла маса „Ефективни модели и инструменти за повишаване на безопасността на транспортната система“, цитирана от "Фокус".

 

 

КОЛКО СА ОПАСНИТЕ ПЪТИЩА В СТРАНАТА?

 

 

По думите й 93% от катастрофите с жертви са заради човешки грешки. Превишаването на скоростта определяно като неволно е най-разпространеното рисково действия сред българските шофьори. „Тези данни не са само статистика зад тях стоят човешки съдби. За да се подобри безопасността на пътя е необходимо да се обърне сериозно внимание на пътната инфраструктура и поведението на водачите“, отбеляза още министърът. 

 

 

""

 

 

ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЯ НА ШЕФОВЕ В АПИ И "ТРЕЙС СОФИЯ" ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ СВОГЕ (ВИДЕО)

 

 

 

По думите й инцидентите в последните дни стават предимно на нови и ремонтирани пътни участъци. "593 души са загинали по пътищата на България, което е лоша статистика“, заяви още Аврамова. 

 

 

Регионалното министерство и МВР обаче се разминаха в статистиката за катастрофите. Според вътрешното министерство за 2018 г. загиналите са 611 човека.

 

 

ПАК СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ПО БРОЙ УБИТИ ХОРА В КАТАСТРОФИ (ВИДЕО)

 

 

1, 3 млн. са нарушенията от водачи на пътя за 2018 г., това показва, че те не са достатъчно дисциплинирани и толерантни. Това пък каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на същия форум. Това показва, че водачите, които участват в пътното движение не са на нужното ниво на дисциплинираност и толерантност към останалите участници в движението и организацията на движението“, обяви Маринов. 

 

 

Източник: Фокус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции