<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38535" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ВМРО иска да се приеме „концепцията срещу циганизацията“

25 Юни 2019
0 1705

"Настояваме за спешното приемане на Концепцията, придобила публичност, като Концепция срещу циганизацията, която лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов още през месец април официално внесе за съгласуване с министерствата". Това пише в съобщение до медиите, разпространено от ВМРО днес и цитирано от Дарик.

Поводът за това искане е "поредното убийство, сторено от циганин-рецидивист при кражба" преди дни в софийското село Априлово. От партията казват, че циганската престъпност придобива размери, застрашаващи националната сигурност на страната.

 

Според ВМРО, без такава концепция ресоциализацията "на тези дезинтегрирани маси" с помощта на държавни субсидии, европрограми и с активното съдействие на "т.нар. правозащитни организации" е невъзможна.

"Няма как един проблем, замитан "под килима" над 30 години, с един етнос, умело полаган в полза за определени политически кръгове и използван от външни среди с подмолни цели, да бъде решен по досегашния модел. Декади, включвания, комисии, комитети – те просто не работят", се казва в позицията на партията.
 

От ВМРО настояват за спешно поставяне "на масата" на Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския /ромския/ етнос в България и мерките за реализацията й.

"Настояваме всички държавно отговорни политически сили, всички, имащи отношение органи на общинската власт и държавната администрация, да си дадат ясна сметка, колко е належащо взимането на решения и постановяването на мерки срещу безчинствата на циганите в държавата ни. Наясно сме, че отминаха европейските избори, а и наближават местни, но обществената търпимост вече се изчерпа. Флиртът с циганите не може да продължава да коства живота на невинни хора", категорични са ВМРО.

 

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции