<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71894" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът обяви м...

Волен Сидеров: Разграничавам се от областния управител на София, той е от НФСБ

22 Август 2020
0 1801

Волен Сидеров, лидер на “Атака” и дългогодишен съмишленик на Илиан Тодоров, изпрати специално съобщение до медиите, в което се разграничи от своя бивш съпартиец. Това се случва, след като областният управител на София-област нарече протестиращите “изроди” и “алкохолизирана тълпа”, пише Клуб Z.

“Изроди, вземайте си ковчезите, чувалите и простотията и отивайте да блокирате междугалактическата магистрала!

Това, което се случи на кръстовището на “Ситняково”, е брутален тероризъм, простотия и поругаване на всичко свято. Развилняла се алкохолизирана тълпа се опита да линчува една майка и двете й деца и донякъде успя. “Умни” и “красиви” хора раздаваха умни и красиви ритници. После крещяха и обиждаха. Те били носители на новото в политиката и морала…

Злобни и яростни гадове!”

Това написа Тодоров във Фейсбук по повод на 44-дневните протести в София и демонстрантите по улиците. Той е областен управител на София – една от най-висшите длъжности във всеки град, и е избран от квотата на “Атака”, назначен от Министерски съвет. 

Оказа се обаче, че Волен Сидеров подкрепя горещо протестите “на младите” и дори заявява, че ако бил на техните години, щял също да бъде на площада. Освен това – Тодоров не бил преставител на “Атака”, а на… НФСБ. 

“Разграничавам се от изказването на областния управител на София-област Илиян Тодоров относно протестиращите. Той е представител на НФСБ, а не на “Атака”. Подкрепям протестиращите и енергията на младите хора. Ако бях на техните години, щях да съм с тях на площада”, пише Сидеров. 

Самият Тодоров коментира след поста си, че отказва да се извини или да обясни думите си. Пред бТВ той заяви, че ” за мен тези хора са такива, каквито съм ги нарекъл. Човек, който е способен в злобата, омразата и политическите си възгледи да побърка буквално две деца, които плачат, реват, да чупиш чужда собственост, какъв си ти?”

https://www.mediapool.bg/gal/91/orig_1a40b37bb7e0f2570a7aaedb68614f4b.jpg
Кадър: Нова тв

Особено интересно е разграничаването на Сидеров от Тодоров, защото двамата имат интересно общо минало. Именно те бяха в основата на нахлуването на Сидеров в НАТФИЗ преди години.

Тогава стана огромен скандал заради агресивните им действия към студентите от академията. В продължение на години двамата бяха най-близки съратници в партията на Сидеров. 

Вижте яростните действия и изказвания на новия областен управител на София- Илиан Тодоров, през годините

Във видеото горе можете да си припомните “изпълненията” на Тодоров от времето преди да бъде назначен за областен управител.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции