<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46908" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Все повече летища проверяват пътниците за смъртоносния коронавирус от Китай

22 Януари 2020
0 340

Все повече летища по цял свят преглеждат пътниците за смъртоносния коронавирус, дошъл от Китай, съобщава CNN.

 

В същото време здравните служители се надпреварват с времето, за да забавят разпространението на заболяването, което се появи за първи път в провинция Хубей.

Стотици хора вече са заразени с "коронавируса от Ухан" в континентален Китай, Тайланд, Южна Корея, Япония и САЩ. Най-малко девет души са починали, като всички те са от провинция Хубей. По-голямата част от починалите са били в напреднала възраст.

 

НОВИЯТ МИСТЕРИОЗЕН ВИРУС ОТ КИТАЙ, КОЙТО ВЕЧЕ ВЗЕ ЖЕРТВИ. КАКВО ЗНАЕМ ДО МОМЕНТА?

Китайските здравни експерти тази седмица потвърдиха няколко случая, свързани с предаване на вируса от човек на човек.

 

 

""

 

Според данни на авиационния уебсайт Flightconnections.com, летището в Ухан обслужва непрекъснати редовни пътнически полети до 109 дестинации в 20 държави. Те включват големи градове като Лондон, Москва, Париж, Рим, Ню Йорк, Сан Франциско, Банкок, Токио и Сеул.

 

ЕПИДЕМИЯТА ОТ ПНЕВМОНИЯ В КИТАЙ МОЖЕ ДА СЕ ДЪЛЖИ НА НОВ ВИРУС, ТВЪРДИ СЗО

 

Ухан, град с 11 милиона души, също е център на високоскоростната железопътна мрежа в Китай.

В допълнение към предизвикателството пред здравните власти, стотици милиони китайци ще пътуват през периода на пролетния фестивал, който официално започна на 10 януари и ще приключи на 18 февруари – най-голямата годишна миграция на хората на Земята.

 

За първи път вирусът бе докладван на Световната здравна организация на 31 декември 2019 г., а на 7 януари бе идентифициран като нов щам на коронавирус.

 

 

Щамовете на коронавируса са отговорни също и за тежкия остър респираторен синдром (SARS) и Близкоизточния респираторен синдром (MERS), като SARS уби почти 650 души в континенталния Китай и Хонконг през 2002-2003 година.

 

В световен мащаб, към ноември миналата година, близо 2500 души са боледували от MERS по целия свят, а 858 са загиналите от него.

 

 

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции