<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38888" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новинарка на ...

Втори спасителен кораб с мигранти пренебрегна Салвини и акостира в Италия (видео и снимки)

07 Юли 2019
0 2793

Спасителен съд на благотворителна организация докара до пристанището в Лампедуза 41 корабокруширали мигранти, съобщава The Guardian. Това е втори кораб, който отказва да изпълни забраната на крайно-десния външен министър на Италия Матео Салвини за акостиране на кораби с бедстващи мигранти на пристанищата в страната.

 

ДВЕ ЖЕНИ НАПРАВИХА ФОТОБОМБА НА ВИЦЕПРЕМИЕРА НА ИТАЛИЯ МАТЕО САЛВИНИ, КАТО СЕ ЦЕЛУНАХА В КАДЪР С НЕГО

 

Лодката под италиански флаг "Алекс" пристигна на дока в Лампедуза, където ги очакваше засилено полицейско присъствие, но всички останаха на борда, въпреки, че вече бяха прекарали два дни със спасените мигранти на плавателния съд.

 

 

""

 

 

 

"От гледна точка на нетърпимите хигиенни условия на борда, лодката "Алекс" обяви извънредно положение и се отправя към Лампедуза, единственото възможно безопасно пристанище за акостиране", се казва в туийт на организацията "Медитеранеа" от по-рано.

 

РУСНАЦИ ПРЕДЛАГАЛИ ПАРИ НА МИГРАНТИ В ШВЕЦИЯ, ЗА ДА РАЗИГРАЯТ БЕЗРЕДИЦИ ПРЕД КАМЕРА

 

Салвини, който е лидер на партията "Ла Лига" и външен министър на страната, миналия месец издаде декрет, който наказва с глоба от 50 000 евро (100 000 лева) всеки капитан или собственик на плавателен съд, който "навлезе в италиански териториални води без разрешение".

 

След като "Алекс" акостира в Лампедуза, Салвини също написа туийт: "Чакали… и те ли ще останат бензказани?"

 

Властите в Лампедуза миналата седмица задържаха друг спасителен кораб, принадлежащ на германска помощна група "Морски часови", след като същият си прокара път в пристанището с десетки спасени имигранти на борда. Тогава полицията арестува капитана Карола Ракете.

 

 

""

 

 

Тази седмица италиански съдия заповяда тя да бъде освободена, тъй като е действала с цел да спаси човешки животи – решение, което ядоса Салвини, но може би е вдъхнало кураж на екипажа на "Алекс"

 

 

""

 

 

Източник: The Guardian

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции