<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39683" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Възстановиха Пламен Георгиев като прокурор в спецпрокуратурата

05 Август 2019
0 773

Прокурорската колегия на ВСС възстанови като прокурор в Специализираната прокуратура бившия председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, съобщава БНР.

 

 

ВЪЗСТАНОВЯТ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ НА РАБОТА В ПРОКУРАТУРАТА

 

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет заседава днес  извънредно по молбата на бившия ръководител на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев да бъде възстановен като прокурор в Специализираната наказателна прокуратура. Георгиев подаде изненадващо оставка в сряда – няколко месеца след скандала с недекларираната си тераса.

 

 

"УНИКАЛНИЯТ ТОРМОЗ" НАКАРАЛ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА

 

 

На извънредното заседание не беше главният прокурор и още двама от съдебните кадровици от тази колегия. 

 

 

""

 

 

За да не губи Георгиев осигурителен и магистратски стаж, осемте съдебни кадровици го възстановиха със задна дата – 1 август, обясни Машева. 

 

НА "ОБЩАТА" ТЕРАСА НА ШЕФА НА КПКОНПИ ИМА САУНА ЗА ШЕСТ ЧОВЕКА

 

Пламен Георгиев беше сред първите кандидати за работа в новосъздадената през 2011 година Специализираната прокуратура. Когато тя заработи на 1 януари 2012 година, той вече беше заместник правосъден министър в първото правителство на Бойко Борисов. Въпреки назначението, предишният състав на Висшия съдебен съвет го назначи и за заместник-председател на спецпрокуратура, а очакванията бяха, че един ден, когато се върне в съдебната система, ще е именно на този пост. В молбата си до Прокурорската колегия обаче Георгиев поиска да бъде назначен като редови спецобвинител.

 

Специализираната прокуратура вече има нов титулярен ръководител – Димитър Петров, номиниран за поста от кандидата за главен прокурор Иван Гешев и избран с 11 на 0 гласа от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции