<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23402" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Върховният касационен съд проверява бягството на турчина, убил семейство мотористи на пътя

14 Септември 2016
0 5748

Върховният касационен съд започва проверка по случая с бягството на турския гастербайтер Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи край Драгоман през юли, информира NOVA.

 

ИЗДАДОХА ЕВРОПЕЙСКА ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ НА ТУРЧИНА, УБИЛ ДВАМА МОТОРИСТИ КРАЙ ДРАГОМАН

МОТОРИСТИТЕ ПАК НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ИЗБЯГАЛИЯ ТУРЧИН, УБИЛ ДВАМА НА ПЪТЯ

 

Съдия Недялка Николова от Софийския районен съд пусна под домашен арест Бекташ с мотив, че има сключен договор за наем в София и няма опасност да се укрие. Договорът обаче е бил сключен 3 дни след катастрофата, непосредствено преди съдебното заседание.

 

Tурчинът изчезна безследно веднага, след като беше пуснат, а това предизвика масови протести на рокери в цялата страна. Тежката катастрофа стана на 24 юли. Двамата мотористи, тръгнали на мотор за Австрия, за да видят внука си, бяха пометени от Бекташ, движил се със 120 километра в час при разрешени 60.

 

След това турският шофьор получи мярка "домашен арест" и се укри от закона. Властите го обявиха за общодържавно издирване и поискаха съдействие от турските си колеги.

 

Инцидентът, както и решението на съдийката Недялка Николова обаче предизвика гнева на българските мотористи, които подеха протести и обещаха, че акциите им няма да спрат. Те настояват за промяна в законодателството, която да гарантира, че виновните за смърт на пътя ще получават адекватно наказания и няма да се допуска укриването от закона на виновниците.

 

НАД 20 ГРАДА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПОРОЦИТЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции