<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56163" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В Австралия пуснаха в реките риба за улов с награда $10 000, за да привлекат туристи в опожарените райони

05 Февруари 2020
0 155

Хиляди риби ще бъдат пуснати в реките и езерата в щата Виктория, като ще има награда от по 10 000 долара за уловена бройка от нея. Това се прави с цел да се  привлекат туристите обратно в опустошените от бури и пожари градове.

 

ВИДЕОЗАПИС ОТ ТЕРМОКАМЕРА РАЗКРИВА МАЩАБА НА ОГНЕНИЯ АД В АВСТРАЛИЯ (ВИДЕО)

 

Всяка риба ще бъде маркирана със златист етикет и ще може да бъде уловена във водите на Източен Гипсланд и североизточна Виктория.

 

 

В Австралия пуснаха в реките риба за улов с награда $10 000, за да привлекат туристи в опожарените райони

 

 

Състезанието, наречено “Златният етикет” (The Golden Tag), няма начална дата, тъй като някои градове все още са изправени пред заплахата от сериозни пожари, но се очаква то да продължи около година.

 

Първите десет късметлии, които уловят риба със златен етикет, ще спечелят по 10 000 долара, а тези, които хванат една от “златните” рибки след това, ще печелят по 2000 долара.

 

 

В Австралия пуснаха в реките риба за улов с награда $10 000, за да привлекат туристи в опожарените райони

 

 

Състезанието се ръководи от Викторианската служба по рибарство и се очаква да започне преди Великден тази година.

 

 И ДЪЖДОВЕТЕ НЯМА ДА СПРАТ ПОЖАРИТЕ В АВСТРАЛИЯ

 

Джаала Пулфорд, която е директорът на службата каза, че инициативата има за цел да засили икономиките в градовете, които бяха засегнати от жестоките бедствия.

 

„Искаме да върнем хората в Източен Гипсланд и  североизточните части заедно със семействата и приятелите им, харчейки пари и помагайки на местните общности да възстановят иконимката си“, каза Пулфорд.

 

Тя също така заяви, че досега са маркирани само 200 риби, и че те тепърва предстои да бъдат пуснати и в реките и езерата.

 

„Инициативата е ефективен начин да насърчим риболовците да посещават водните басейни – някои за първи път, а други, защото обичат мястото от десетилетия и имат редица детски спомени оттам“, каза тя.

 

 

Източник: Daily Mail

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции