<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34983" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В Англия арестуваха жена заради джендър обида

14 Февруари 2019
0 4596

Полицията във Великобритания арестува жена след оплакване, че е обидила в туитър трансджендър жена, наричайки я мъж. 38-годишната Кейт Скотоу е задържана в дома си пред очите на двете й деца.

 

Скотоу е арестувана на 1 декември, след като спорила онлайн с активистката за правата на хората с различна сексуална ориентация Стефани Хейдън. Иззети са лаптопът и мобилният й телефон. Съдът й е наложил забрана да се обръща към човека, оплакал се от нея, като към мъж. Жената е освободена след 7 часа престой в ареста, но разследването по случая все още не е приключило. От полицията са обяснили, че вземат насериозно всеки сигнала злонамерена комуникация.

 

""

Стефани Хейдън

 

Това не е първият подобен случай. Сценаристът Греъм Линехан получи предупреждение от полицията след оплакване от Хейдън. Сега активистката се оплакала, че е била тормозена от Скотоу целенасочено, защото транссексуална жена.

 

Скотоу отрича да е я тормозила и твърди, че само е изразила съмнение, че полът на практика може да бъде сменен. Веъпреки това обаче й е наложена забрана да публикува информация за Хейдън онлайн, наричайки я мъж или пък да свързва с "предишна полова идентичност".

 

Източник: ДейлиМейл

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции