<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91503" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Жигули" удря ...

В Дубай изграждат кабинков лифт над града за движение със 150 км/ч

13 Юни 2021
0 1794

Властите в Дубай имат идея за нов тип масов транспорт – кабинков лифт над града, който да се движи със 150 км/ч.

Фирмата, която най-вероятно ще изгради проекта, публикува подробности за това как могат да се използват неговите кабинки в градското небе, съобщава Expert.

Снимки отпреди 40 години показват удивителната промяна на Дубай от пустинно градче в мегаполис (снимки)

В Дубай изграждат кабинков лифт над града за движение със 150 км/ч

Ще се създаде Център за научни изследвания и развитие на uSky в Шарджа. Той ще включва няколко линии, използващи свръхмощна окачена кабелна технология за пренасяне на пътнически и товарни кабинки със скорости от 150 км/ч до 500 км/ч. 

“Тук има огромен потенциал. скаме да преместим транспорта на следващо ниво, където няма да има земни препятствия или трафик. Предлагаме на хората концепцията за бъдещето”, казва Олег Зарецки, главен изпълнителен директор на uSky Transport. 

В Минск, където е седалището на компанията, вече оперират пет тестови линии.

Системата изисква минимално придобиване на земя за строителство за пренасяне на аеродинамични кабинки с висока енергийна ефективност между транзитни подстанции. 

Стратегията за автономен транспорт в Дубай има за цел да превърне 25% от всички пътувания в града в автономни до 2030 година.

Видео: Youtube
Източник: Expert

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • multiliz

    20 Юни 2021

    SkyWay е решение без аналог на всички съществуващи проблеми с транспорта в света. Лесна интеграция, ниски разходи, висока проходимост, бърза екслоатация и безопасност, както за пътниците, така и за доставки на товари!

Реакции