<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39180" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В Италия издирват мечка след "гениално" бягство през електрическа ограда

17 Юли 2019
0 792

В Италия издирват мечка, оприличавана на супергерой заради дръзкото си бягство през електрическа ограда в северната част на страната, пише ВВС.

 

Кафявата мечка, наречена М49, била затворена в района на Трентино в неделя. Италианските власти са разпоредили улавянето ѝ, след като я сметнали за опасна за хората и селскостопанските животни.

 

Но животното е избягало само часове след като е било заловено, през електрическа ограда и бариера на височина 4 метра.

 

Губернаторът на Трентино Маурицио Фугати даде на горските власти разрешение да "застрелят" мечката, като каза, че бягството през електрическа ограда "със 7000 волта показва колко опасна е тя".

 

Но заповедите му предизвикаха ярост сред активистите по правата на животните и от италианското министерство на околната среда.

 

"Бягството на M49 от заграждението не може да оправдае действие, което би причинило смъртта му", заяви министърът на околната среда Серджо Коста.
 

Световната природозащитна организация WWF постави под въпрос начина, по който мечката е успяла да се изкачи по електрифицираната ограда, което предполага, че структурата вероятно "не работи правилно, тъй като мечките не летят".

 

Италианската лига за борба с лова сравни бягството с филма от 1963 г. за Втората световна война The Great Escape.

 

"Очевидно е, че M49 е гений в бягствата… мечка, надарена със свръхсили, сходни с тези на героите от Marvel Comics", пишат от там.

 

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции