<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46128" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В Перник е обявено бедствено положение

21 Декември 2019
0 1758

Кметът на Перник обяви бедствено положение заради кризата с водата, пише Nova.

 

Решението за въвеждане на извънредната мярка бе взето след заседание към Кризисния щаб на общината. На него присъства и министърът на икономиката Емил Караниколов.

 

 

ПЕРНИК Е НА КРАЧКА ОТ БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗАРАДИ ВОДНАТА КРИЗА

 

 

"Добрата новина от последната една седмица е, че има раздвижване в държавната администрация в София, защото близо месец това чудене какви точно мерки да се предприемат и по какъв начин трябва да бъдат направени, ни идваха малко в повече”, заяви преди заседанието кметът на града Станислав Владимиров.

 

 

ЦЕЛИ КВАРТАЛИ В ПЕРНИК НЯМАТ ДОСТЪП ДО ВОДА, ГОТВЯТ СЕ НОВИ ПРОТЕСТИ

 

 

„Вече има конкретни действия и конкретни стъпки. Министърът на икономиката г-н Караниколов ще бъде в Перник, за да поеме координацията на всички спешни действия, които веднага след въвеждането на бедственото положение ще бъдат предприети от страна на държавата”, обеща той.

 

 

ИЗТОЧЕНО С ПОДПИСА НА НЕНО ДИМОВ: МОСВ Е ЗНАЕЛО ЗА ИДВАЩАТА КРИЗА В ПЕРНИК

 

 

„Действията, които ще се предприемат са сондажи, изграждане на съоръжение и подкрепа на плана на инженер Русев, който е изключително евтин, но всички се надяваме да бъде ефективен. Той най-добре познава планината, всички водохващания  и всички пещери”, допълни Станислав Владимиров.

 

 

 

 

Източник: Nova

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции