<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37561" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В София разрешиха пиенето в изборния ден заради абитуриентите, в Пловдив – не

22 Май 2019
0 576

Столична община пусна заповед за позволена консумация на алкохол в изборния ден, тъй като датата на евровота съвпада с баловете. Това съобщава Dir.bg.

 

Продажбата, сервирането и употребата на алкохол се забранява единствено в изборните помещения и непосредствено прилежащите до тях територии. Забраната важи за деня за размисъл –  25 май и за самия ден на провеждане на вота – 26 май. На останалите места в столицата, сервирането и консумацията на алкохол няма да бъде ограничавана.

 

За разлика от София, в Пловдив всички районни кметове са издали заповеди за пълна забрана на продажбата и консумацията на алкохол до приключване на изборния ден в 20 ч. в неделя.

 

В деня на вота Столична община осигурява транспорт за избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Ще бъдат разкрити и десет подвижни избирателни секции за хората, които нямат възможност да стигнат до избирателните помещения. След приключване на изборния ден секционните комисии ще носят книжата в залите "Арена Армеец" и "Универсиада". В първата са 23 и 24 РИК, а във втората – 25 РИК. Затова в неделя движението около двете зали ще е ограничено, напомнят от общината.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции