<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38076" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В Стрелча е обявено извънредно положение

10 Юни 2019
0 648

От днес бе обявено извънредно положение в град Стрелча. Това стана след извънредно заседание на Общинския щаб за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия и аварии, по повод последиците и пораженията в района на вододайната зона, пише Dir.bg.

 

 

То остава в сила до 17 юни.

 

Кметът Стойно Чачов посочва в заповедта си, че причина за обявяването на бедственото положение е усложнената метеорологична обстановка, довела до сериозно компрометиране на вододайната зона на Стрелча.

 

В нея пише също така, че има необходимост от предприемане на спешни и неотложни аварийно-възстановителни дейности за прекратяване на последствията, водещи до увреждане на здравето на хората и значителни щети на имуществото.

 

Бедственото положение се обявява поради неколкократното заливане на водовземните съоръжения на река Стрелчанска Луда Яна и затлачването им с тиня, пясък, чакъл, камъни и дървета, многократното преустановяване на водоподаването към града, изчерпване на запасите от вода в резервоарите и замърсяването им с тиня, а също и поради компрометиране на участъци от довеждащия водопровод – разрушени подпорни стени и оголени тръби.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции