<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29048" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Гинка Върбакова: Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено

06 Март 2018
0 864

"Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено. Преговорите с чешката страна ще продължат няколко дни. Веднага след като приключат, обществото и институциите ще получат пълна инфорамция за резултатите. На този етап нямаме какво да добавим", обяви на летището в Прага собственичката на фирмата "Инерком" Гинка Върбакова.
 

 

Очаква се тя да запознае чешката страна с искането на българската държава да участва в сделката. Преди седмица след среща с премиера Бойко Борисов Гинка Върбакова заяви, че "премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме, и компанията, която ще придобием". 

 

КУПУВА ЛИ БЪЛГАРИЯ ДЯЛ ОТ ЧЕЗ ЩЕ Е ЯСНО В КРАЯ НА СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА

 

Според подписания договор между ЧЕЗ и "Инерком", има условие новият купувач да не продава бизнеса си в близките няколко години, пише segabg.com
 

Малко по-рано пък енергийният министър в оставка Теменужка Петкова каза: "Компанията купувач (б.р. – "Инерком") публично оповести, че в средата на тази седмица ще започнат разговори с продавача. Те се надяват до края на тази седмица да бъдат финализирани. Гинка Върбакова пое ангажимент да проведе разговори с продавача. Тъй като сделката още не е финализирана, всичко е в ръцете на купувача. От страна на българската компания беше изразена воля да се даде възможност на държавата да влезе в тази сделка, така че тя да има контролно участие. Оттук нататък всичко зависи от продавача".

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции