<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39602" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Главният редактор на "Биволъ": Прокуратурата иска да ни злепостави и да получи достъп до данните ни

01 Август 2019
0 885

Главният редактор на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов отрича да има връзка с ИТ компанията TAD Group, заподозряна за хакерската атака срещу НАП, при която изтекоха данните на милиони българи.

 

ИСКАТ РАЗПИТ НА ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР НА "БИВОЛЪ" АТАНАС ЧОБАНОВ ВЪВ ФРАНЦИЯ

 

 

"Извън публикациите на медиите, нищо не знам. След като започна това разследване и публикациите в медиите, тогава научих, че има такава група. Нямаме комуникация с Кристиян Бойков и какъв беше там, Иван Тодоров. Смятам, че прокуратурата се опитва да пришие "Биволъ" към някакво дело, по което могат да поискат със СРС-та и с други методи да разберат по какви теми ние работим. … Има целенасочено действие на прокуратурата, с което тя иска да ни злепостави и да получи достъп до нашите данни", каза пред БНР  Чобанов.

 

По-рано днес стана ясно, че Специализираната прокуратура е издала Европейска заповед за разследване на територията на Република Франция, като целта е главният редактор да бъде разпитан там. Той ще отговоря по досъдебното производство срещу служители на TAD Group.

 

Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на главния редактор.

 

Чобанов обясни, че в момента е на почивка в Европа, но ще съдейства на френските власти, когато те се свържат с него. 

 

Държавното обвинение смята, че заподозреният извършител на атаката срещу НАП Кристиян Бойков, който работи в TAD Group, е търсил информация именно за сайта "Биволъ".

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции