<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21303" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Главно мюфтийство с просветителска дейност срещу радикалния ислям, искат радио и телевизия

28 Март 2016
0 1912

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи заяви, че Главното мюфтийство започва засилена просветителска дейност сред мюсюлманите срещу радикален ислям. Това идва след серия репортажи на Господари на ефира по темата с Главно мюфтийство.

 

Предвижда се създаването на интернет радио и телевизия, както и провеждане на Седмица на джамиите, в която хора, които не изповядват ислям, ще могат да се запознаят с храмовете.

 

"Имайки предвид сложната международна обстановка, ние сме призвани да предприемем някои стъпки като например активна дейност с мюсюлманската общност, целяща разясняването на важността на опазването на националната сигурност на страната, както и избягване на контакт с лица, които имат радикални възгледи", коментира д-р Хаджи. Това изказване той направи на конференция "Мюсюлманско вероизповедание 2016 – 2021 г.", в което участват представители на районните мюфтийства. На нея бяха представени председатели на районните мюфтийства.

 

 

Според главния мюфтия мюсюлманската общност в България продължава да бъде изложена на натиск и визира молитвения дом в Люлин, но не споменава и дума за разкритията на Господарите за съмнителната фондация Тайбах, свързана със същия молитвен дом,с председател Хусеин Одех Абу-Калбайн, свързван със строежа на скандалната джамия в Пазарджик "Абу Бакр" и проекта за строеж на най-голямата джамия на Балканите в Гоце Делчев.

 

ГЛАВНИЯТ МЮФТИЯ ВЗИМАЛ ПАРИ ОТ СЪМНИТЕЛНА САУДИТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ (ДОКУМЕНТИ)

 

ГОСПОДАРИТЕ СЕ СДОБИХА С ФРАПИРАЩИ ДОКУМЕНТИ ЗА ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО

 

ГЛАВНОТО МЮФТИЙСТВО КОМЕНТИРА СКАНДАЛНИТЕ РАЗКРИТИЯ С ДОКУМЕНТИТЕ

ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО ПРИЗНАВА, ЧЕ СА ВЗИМАНИ ПАРИ ОТ ЗАБРАНЕНАТА ФОНДАЦИЯ

 

Главният мюфтия не казва нищо и за разкритието, че лично той е взимал пари от забранената фондация "Ал Уакф ал Ислями", че Главно мюфтийство е изпращало програмата на мюсюлманското училище в Сърница на същата фондация и явно не смята за притеснително, че част от мюсюлманските духовници, съдени в Пазарджик за радикален ислям, продължават да работят за Главно мюфтийство.  

 

"Факт е, че онези, които прикриват пъклените си планове чрез исляма и чрез джихад публикуват идеите си в интернет, който е достъпен до всеки млад човек. Ето защо ислямската религия трябва да се преподава от хора, които са специалисти, които изпитват страхопочитание към Всевишния и не дават възможност да се интерпретира Корана по начин различен от признатия", заяви главният мюфтия. По думите му проблемите, с които се сблъскват хората всеки ден, могат да се решат само и единствено чрез въвеждането на религиозно възпитание сред подрастващото поколение. "Това е проблем на цялостното общество, а не само на мюсюлманите", заяви д-р Хаджи.

 

Друг аспект, в който мюсюлманското вероизповедание ще работи, е сътрудничеството с държавата. "Ние сме солидарни с държавната политика по всички важни за страната въпроси", каза още д-р Хаджи. Той заяви още, че мюсюлманското вероизповедание ще продължи да следва отговорната си политика за запазването на националната сигурност.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции