<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38141" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Глоба до 3000 лв. грози сайтовете, разкрили името на обвинения в тероризъм ученик

12 Юни 2019
0 439

Сайтовете, разкрили името на 16-годишния ученик от Пловдив, обвинен в подготовка на терористичен акт, са застрашени от сериозни глоби, пише Dir.bg.

 

 

“ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО“ СЕ САМОСЕЗИРА ЗАРАДИ ОБВИНЕНИЯ В ТЕРОРИЗЪМ УЧЕНИК ОТ ПЛОВДИВ

 

Днес Държавната агенция за закрила на детето уточни, че санкциите за оповестяване на данни, свързани с дете, са в размер от 1000 до 3000 лева при първо провинение или имуществени санкции от 3000 до 5000 лв. При повторно провинение са съответно от 3000 до 5000 лв. и от 5000 до 10 000 лв.

 

Вчера ДАЗД се самосезира по случая с младежа.

 

Тази седмица един жълт сайт съобщи трите имена на 16-годишното момче, училището, в което учи, както и името на баща му и с какво се занимава, публикувайки дори снимки. След това и други разпространиха информацията. От сайта заявиха, че правата на момчето не са нарушени, защото са изнесени данни, които издават неговата самоличност и той е идентифициран.

 

ЕТО ГИ САМОДЕЛНИТЕ БОМБИ НА 16-ГОДИШНИЯ УЧЕНИК, ПОДГОТВЯЛ АТЕНТАТ В ПЛОВДИВ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

ДАЗД е започнала проучване за установяване на административно нарушение. Уведомена е дирекция "Социално подпомагане" – Пловдив и Областната дирекция на полицията в града с цел да се окаже подкрепа на детето и семейството.

 

Изпратени са и писма до специализираните служби за борба с тероризма с молба да бъдат предоставени насоки за работа в подобни ситуации.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции