<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42307" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Глоба от 1,2 милиона заплашва Facebook заради подвеждащи реклами с основателя на Биг Брадър

12 Ноември 2019
0 496

Глоба от 1,2 милиона долара заплашва Facebook, ако не премахне подвеждащи реклами, които предизвикаха скандал в Холандия. 

 

FACEBOOK ТЕСТВА НОВА СИСТЕМА С ВИДЕО-СЕЛФИ ЗА ПРОВЕРКА НА АКАУНТА

 

Съдът разпореди интернет гигантът да махне рекламите, които се възползват от приликата на неизвестни лица с някои от най-популярните хора в Холандия, рекламирайки схеми за инвестиция в криптовалутата биткойн, пише Bloomberg.

 

 

 

""

 

 

Милиардерът Джон де Мол, основател на Big Brother, се оплака, че Facbook не са свалили рекламите, част от които наподобяват него, въпреки подадените множество сигнали и искания. Според него инвеститори са загубили 1,7 милиона долара, след като се подвели по невярното съдържание.

 

 

FACEBOOK И ISTAGRAM ЩЕ ЗАБРАНЯТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА "СЕКСУАЛНИ" ЕМОДЖИТА

 

 

Компанията ще трябва да плати 10 000 евро (11 000 долара) за всеки път, когато публикациите, използващи образа на Джон де Мол се появяват в мрежата, постанови съд в Амстердам. Милиардерът поиска Facеbook да вземе мерки подобно нещо да не се повтаря и настоява компанията да му даде информация за това кой стои зад злоупотребата с образа му.

 

 

""

 

 

"Аргументите на Facеbook, че представляват само средство за информация и не могат да бъдат задължени да вземат мерки са неприемливи. Компанията играе прекалено активна роля в рекламната сфера, която формира основния бизнес модел", написа съдът в аргументите за решението. Магистратите изтъкнаха, че Facеbook има тарифен план за реклами и сами решават кои да публикуват и кои не.

 

 

От своя страна от Facеbook казаха, че са получили решението и обмислят ходовете си, като това може да включва и обжалване. Компанията твърди, че подвеждащите реклами по принцип нямат място при тях и те ги премахват, когато ги открият.

 

 

Източник: Bloomberg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции