<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67240" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Поставиха по...

Глобяват БСП и ГЕРБ с по 3000 лв. за неспазване на социалната дистанция (видео)

22 Юни 2020
0 1203

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че политическите партии ГЕРБ и БСП ще бъдат глобени с максималните 3000 лв за събиране на много хора на закрито без да се спазват необходимите отстояния и без носене на предпазни маски, предаде bTV.

„Дотук говорихме за трите „Д“ – дезинфекция, дистанция и дисциплина. Сега към тях прибавяме и едно „К“ – контрол. Оказва се, че не можем да разчитаме на съвестта на хората. Немалка част решиха, че всичко е наред и могат да правят каквото си искат“, каза още по време на брифинг в Министерството на здравеопазването доц. Ангел Кунчев.

Това стана ясно след като вчера Янаки Стоилов показа положителен тест за коронавирус.

Глобяват БСП и ГЕРБ с по 3000 лв. за неспазване на социалната дистанция (видео)

От партията заявиха, че той е участвал в две масови партийни мероприятия – пленум на Националния съвет на „Позитано“ 20 и заседание на Градския съвет на БСП-София. Всички участници в двата форума са уведомени. Ще бъдат тествани всички – както депутатите, така и софийската организация на партията.

В събота пък част от ръководството на ПП ГЕРБ се срещна с кметове и членове на партията от Стара Загора. В залата присъстваха много хора, като се видя, че мнозина от тях не носят предпазни маски.

Глобяват БСП и ГЕРБ с по 3000 лв. за неспазване на социалната дистанция (видео)

По време на срещата стана ясно какви са предвидените проекти в Казанлък и Стара Загора, както и какви са намеренията на България при разпределянето на финансовите средства по Плана за възстановяване на Европа. 

След срещата Борисов отклокна на желанието на симпатизантите на партията и позира за снимки с мнозина от тях.

Глобяват БСП и ГЕРБ с по 3000 лв. за неспазване на социалната дистанция (видео)

Ангел Кунчев коментира още, че „доста от мерките отпаднаха, а тези, които останаха, не се изпълняват със строгостта, която ние бихме препоръчали. В резултат на това имаме една значително повишена заболеваемост“, на мнение е главният държавен здравен инспектор.

Той призова болниците да не забравят заповедта на здравния министър кой, кога, в какви случаи и с колко легла приема болни от Covid-19.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции