<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30027" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Марги Хранов...

Глобяват зоопарк в Канада, защото изкарa мечка, за да я почерпи със сладолед (видео)

10 Май 2018
0 2549

Частен зоопарк в Алберта, Канада, решава да изведе навън мечка и да я почерпи със сладолед. Те дори правят клип на разходката и го споделят в социалните мрежи, пише The Guardian

 

 

Видеото показва как едногодишната мечка на име Беркли стои на седалката до шофьора и подава глава, за да опита сладоледа във фунийка, който служител на местен "Dairy Queen" ѝ подава. 

 

 

След като видеото е посрещнато с доста критики, то е свалено от социалните мрежи. От зоопарка казват, че мечката е била обезопасена с верига, така че не е имало опасност нито за нея, нито за местните жители. 

 

 

От Алберта ще съдят зоопарка по обвинението, че не са предупредили общината за намеренията си да изкарват едно от животните навън. Собственикът Дъг Бос признава, че ще пледира за виновен, съзнавайки грешката си, но той припомня, че това е първото им провинение за цели 28 години. "Направихме грешка, срамувам се за това," казва той. "Всеки път, когато изкарваме животно навън, ние трябва да предупредим, да изпратим имейл, и ние не спазихме това условие." 

 

 

Бос споделя, че от общината не са толкова ядосани, че мечката е била заведена за сладолед, ами защото не са поискали разрешение за изкарването ѝ. Той разказва, че от време на време мечките излизат извън зоопарка по различни причини, включително за заснемането на реклами, но техните мечки са отгледани в добри условия и добре тренирани, в сравнение с дивите мечки. Бос споделя, че за една от рекламите дори са пуснали мечка да се разхожда свободно в супермаркет. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции