<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40355" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Салма Хайек п...

Грета Тунберг за Синдрома на Аспергер: Това ме прави различна и е моята "свръхсила"

02 Септември 2019
0 4139

Младата екоактивистка Грета Тунберг, обяви в Twitter, че преди да започне кампанията си за борба с климитчните промени  нямала достатъчно енергия, нямала приятели и не разговаряла с никого. "Просто седях у дома, имах хранително разстройство", споделя момичето от Швеция, което се превърна в символ на протестите против климатични промени. 

 

НЕОБИКНОВЕНАТА ИСТОРИЯ НА СЕМЕЙСТВО ТУНБЕРГ

 

 

""

 

 

Относно Синдрома на Аспергер, който е от аутистичния спектър, Грета коментира, цитирана от The Guardian,  че "много невежи хора възприемат това като нещо негативно или като болест". Тя признава, че диагнозата ѝ я е ограничавала преди, но сега смята, че я прави различна и е нещо като нейната "свръхсила".

 

 

ГРЕТА ТУНБЕРГ ПРИЗОВА ДОНАЛД ТРЪМП ДА СЕ ВСЛУШВА ПОВЕЧЕ В НАУКАТА (ВИДЕО)

 

 

Хора със Синдрома на Аспергер изпитват затруднения с общуването, социалните контакти и общуване, невербаланата комуникация. Тони Атъуд, изследовател на Синдрома на Аспергер, заяви, че диагностицираните хора са "известни с това, че са директни, те са честни и решителни и имат силно чувство за социална справедливост“.

 

 

""

 

 

Момчетата са по-често диагностицирани с този синдром от момичетата. Тунберг е диагностицирана преди четири години.

 

 

ПО СТЪПКИТЕ НА ГРЕТА ТУНБЕРГ: МЛАДИ ЕКОАКТИВИСТИ СЕ БОРЯТ ЗА СВОЕТО БЪДЕЩЕ

 

 

"Когато хейтърите нападат външния вид и различията, това просто означава, че няма за какво друго да се хванат", написа 16-годишната Тунберг в профила си в Instagram.  Тя сподели, че не е коментирала диагнозата си в медийното пространство, не защото я крие, а защото се притеснява как хората ще реагират.

 

 

""

"Намерих смисъл в света, който на някои се струва толкова безсмислен и кух", допълни още Грета.

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции