<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72147" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Грета Тунбер...

Грета Тунберг се връща в училище след година на активност по проблемите на климата (снимка)

26 Август 2020
0 485

Шведската активистка Грета Тунберг се завърна в училище след една година на активна дейност по отношение на климатичните промени, четем в поста ѝ в Twitter.

“Едногодишната ми “ваканция” вече приключи и се чувствам великолепно, че отново се връщам в училище”, написа тя в пост с публикувана снимка с раница и на колело.

В публикацията си 17-годишната активистка не пояснява в кое училище ще продължи обучението си, нито в кой град или държава.

След като прекъсна учението си през юни 2019 година Грета Тунберг пътува из целия свят в подкрепа на екологичната кауза, което предполага, че тя се е занимавала с уроците си извънкласно.

Грета Тунберг се връща в училище след година на активност по проблемите на климата (снимка)
Протестната акция “Петъци за бъдеще”

Вместо да се насочи към последните години на средното училище, тя пътува през Атлантика с ветроходна лодка – надявайки се да подчертае вредата от въглеродните емисии, отделяни при летенето със самолет.

Тогава цел на пътуването и бе Конференцията на климата на ООН в чилийската столица Сантяго, припомня The Guardian.

Грета Тунберг ще плава с катамаран от САЩ до Испания за срещата за климата

Но събитието в крайна сметка бе преместено в Мадрид заради мащабни вълнения в Чили, което принуди Тунберг да отплава обратно от САЩ към Европа на борда на катамаран, собственост на млада австралийска двойка.

Арнолд Шварценегер дава “Tesla” на Грета Тунберг за пътуването ѝ до Канада

Докато беше в Северна Америка, Тунберг смъмри световните лидери в ООН и бе поканена на повторно посещение при бившия президент на САЩ Барак Обама.

По време на престоя си в Америка тя получи ключовете от град Монреал и пътува из континента в електрически автомобил “Tesla”, отпуснат от бившия губернатор на Калифорния и екшън-звезда Арнолд Шварценегер.

Видео от емоционалното обръщение Грета Тунберг към световните лидери може да си припомните горе.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции