<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82124" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джо Байдън за...

Грета Тунберг се подигра с Тръмп при напускането му на Белия дом (снимка)

21 Януари 2021
0 5289

Шведската активистка в борбата с климатичните промени Грета Тунберг се подигра с бившия американски президент Доналд Тръмп, докато той напускаше Белия дом за последен път, пише LadBible.

“Той сякаш е един щастлив стар човек, който се взира в светлото и прекрасно бъдеще. Просто да ти е мило да го гледаш”, написа в Twitter еко активистката.

Отношенията между двамата варират от гняв до насмешливи забележки през годините. Въпреки, че те никога не са се срещали очи в очи, комуникацията им в социалните мрежи наподобяваше размяна на звучни плесници.

Двамата се засякоха през 2019-та година в Ню Йорк по време на срещата на върха на ООН по въпросите на климата. Тунберг бе забелязана да свежда поглед при поздрав от страна на президента, докато минаваше покрай него. От видеото, а и от поведението на Тръмп, не изглежда той да е забелязал гневните пламъчета в очите ѝ, но медиите по целия свят веднага обърнаха внимание на това.

Кадри от неволната среща между двамата можете да си припомните във видеотоо горе.

Грета Тунберг се подигра с Тръмп при напускането му на Белия дом (снимка)

Последният звучен шамар на Грета към Тръмп бе отправен непосредствено след провеждането на президентските избори в САЩ през ноември. “Толкова нелепо! Доналд трябва да поработи върху изблиците си на гняв и после да изгледа някой хубав стар филм в компанията на приятел. Разпусни, Доналд, разпусни!”, публикува тя тогава, когато цяла Америка, а и светът, бе в очакване на резултатите от избора за нов президент на Съединените щати.

Сегашният пост на Тунберг изглежда ни връща назад към предишна публикация на Тръмп по повод пламенната реч на младата шведска активистка пред ООН, в която тогавашният президент написа “Тя сякаш е едно младо и щастливо момиче, което се взира в светлото и щастливо бъдеще. Да ти е мило, като я гледаш.”

Джо Байдън започна да отменя заповеди на Тръмп, върна САЩ в Парижкото споразумение (видео)

Публикацията на Грета обаче преди всичко е посветена на напускането на Тръмп от сградата на Белия дом преди церемонията по встъпването в длъжност на президента Джо Байдън.

Източник: LadBible

Снимка: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции