<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38318" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Григор Димитров разкри дали ще покани Андре Агаси в България, даде и съвет на младите

18 Юни 2019
0 686

Българският тенисист Григор Димитров днес започва своя поход към титлата на турнира "Куинс" и ще стартира срещу канадеца Феликс Оже-Алиа-сим.

 

В навечерието на двубоя той сподели в интервю какво се случва около него и какви са отношенията с легендарния Андре Агаси.

 

– Ще поканите ли Андре в България?

 

– Да, разбира се. Според програмата ни, тъй като и двамата имаме доста неща пред себе си. Имаме цели, фокусираме се върху това, което е особено важно за нас в момента.

 

– Наскоро в интервю признахте, че имате своите демони. Как се борите с тях?

 

– Боря се всеки ден. Всеки човек, независимо дали е спортист или не, има неща, с които се бори. Да си спортист е може би едно от най-трудните неща, защото всичко се разиграва пред публика, а не зад кулисите. Винаги трябва да намериш правилния подход и правилните хора около теб. За момента съм много щастлив, защото намирам истинските хора около мен. Това ми дава още по-голяма сигурност, не само в мен, но и в решенията, които вземам.

 

– Имате ли съвет към следващите поколения, например към бъдещите ни надежди като Адриан Андреев?

 

– Да продължават напред. Щом са започнали и вярват в себе си, тогава нещата постепенно започват да се случват. С всеки изминал ден разбираш повече неща за себе си и за живота. Спортът помага във всяко едно отношение, във всяка една сфера. Толкова съм благодарен на самия тенис за нещата, които ми е дал, и за хората, които съм срещнал чрез него. С всяка една година го усещам все повече и повече.

 

Цялото интервю прочетете на Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции