<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37784" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Григор Димитров се завърна с победа

29 Май 2019
0 1786

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра най-брилянтния си двубой от дълго време насам и напомни за най-добрите си дни, преодолявайки коравия шампион от "Шлема" Марин Чилич в епичен петсетов сблъсък на най-новия корт на "Ролан Гарос" – "Симон Матьо".

 

Дуелът продължи 4 часа и 28 минути и бе спечелен с 6:7(3), 6:4, 4:6, 7:6(2), 6:2 от нашата ракета, който демонстрира пълния си арсенал от богати и атрактивни изпълнения, а в същото време и непоколебимост за осъществяване на обрата. Димитров отново се класира за третия кръг на "Ролан Гарос" и в него ще срещне друг носител на титли от "Големия шлем" – Стан Вавринка, като мачът им най-вероятно ще е в петък.

 

Григор се завърна блестящо на най-голямата сцена в спорта и записа високопрофилен успех над шампиона от US Open 2014 и четвъртфиналист в Париж през последните два сезона. Феновете на тениса от цял свят отново се насладиха неподравено на шоуто на Димитров, което той сътвори с редица отигравания, присъщи за демонстративни двубои. Чилич също заслужава похвали за участието си в продукцията, като сблъсъкът бе равностоен и малките детайли наклониха везните в полза на непоколебимия през всичките 4 часа и половина българин.

 

Димитров загуби първия сет след тайбрек, въпреки че върна допуснатия по-рано пробив – негов 8-ми загубен от общо 12 дотогава през 2019-а "дълги геймове", но пък благодарение на един брейк изравни сетовете. Единствено в началото на третия сет нивото му леко се понижи и това веднага бе наказано от Чилич, който поведе с 2:1 сета, само че след това Димитров наложи доминация. Той пропусна редица шансове за пробив и във втория, и в третия, и в четвъртия сет, но все пак спечели втория тайбрек в мача (негов 5-и спечелен). Григор започна ударно в решителната пета част и наказа колебаниията на съперника си, който пък отказа да се предаде "без бой" и върна един от пробивите, но загуби срещата на свой сервис, тъй като страхотните ретури на Димитров нямаха край.

 

Феновете остава да се надяват проблемите с дясното рамо да не попречат на Григор да продължи доброто си представяне в Париж, защото в паузите между геймовете в петия сет той пи две обезболяващи хапчета, а и правеше гримаси и разтриваше тази си част от тялото. Стан Вавринка имаше комфорта изненадващо да спечели по убедителен начин своя двубой от втори кръг срещу Кристиан Гарин и по отношение на прекарани минути на корта и изцедени физически сили ще има голямо предимство. Ако Григор обаче задържи нивото от сблъсъка с Чилич, има всички шансове да елиминира втори пореден шампион в "Шлема" и за първи път в кариерата си да се класира за четвъртия кръг на "Ролан Гарос".

 

Това е трето поредно и общо четвърто участие на Димитров в трети кръг в Париж, като миналата година бе спрян в три сета от Фернандо Вердаско. Победата над Чилич е най-голямата за него през 2019-а, като е и първа от около година срещу опонент от топ 20 на световната ранглиста – хърватинът е 13-и и бе 11-и поставен на "Ролан Гарос". Статистиката показа, че в епичния им дуел Григор е спечелил общо 179 точки, а противникът му – 177.

 

Източник: Sportal.bg

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции