<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75865" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Берлински съ...

Грип, настинка или Covid-19 – как да ги различим? (видео)

17 Октомври 2020
0 5776

“Загубата на обоняние и загубата на вкус се счита за по-характерен симптом за коронавирус, докато за стандартния грип е по-характерна болката в мускулите, но това са доста несигурни симптоми”, заяви в предаването “Тази събота” по bTV пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Той допълни, че единственият сигурен начин за отграничаване е полагането на бърз антигенен тест. Според д-р Симидчиев все още не е на лице драстично увеличение на случаите на обичайните настинки и грип, и допълни:

“Към момента симптомите, свързани с обичайните настинки или грип би следвало да се предполага, че е по-вероятно да са свързани с коронавирус.”

Почти хиляда са новите случаи на коронавирус у нас, 14 души са починали

Ръстът на заболелите от коронавирус у нас се дължи в голяма степен на образователната система, каза специалистът по белодробни болести.

“Децата не боледуват толкова много, но има разпространение. Училището е едно място, през което инфекцията може да се разпространи във всички останали социални слоеве и това се случва”, каза Симидчиев.

Грип, настинка или Covid-19 &#8211; как да ги различим? (видео)

Най-характерното за това заболяване е, че протича на вълни и обикновено много по-продължително време, допълни той. В думите му трябва да се прави разлика между противоепидемичните мерки, каквато е карантината, и болестта като такава.

Ангел Кунчев: Затягане на мерките у нас ще има възможно най-късно и най-меко (видео)

Според пулмолога трябва да се въведат допълнителни мерки, които да се спазват, или да се наложи спазването на тези мерки, които вече съществуват.

Източник: bTV

Видео: bTV, “Тази събота”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции