<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27646" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Григор Димит...

Гришо завършва годината като номер 3 в света, днес се изправя срещу Давид Гофен

19 Ноември 2017
0 5835

Българската гордост Григор Димитров вече е №3 в ранглистата на ATP. Нещо повече, 26-годишният хасковлия няма как да бъде изместен от тази позиция до края на годината и ще завърши 2017-а като номер 3 в света – рекордно класиране в кариерата на българина до момента.

 

Гришо стигна до тук след серия победи, последната от които бе снощи срещу Джак Сок. От началото на турнира той е добавил цели 1000 точки, тъй като записа и три победи в груповата фаза, а всяка от тях му донесе по 200 точки. Така в момента Димитров има 4650 точки, като това ще бъде отразено официално при обновяването на световната ранглиста в понеделник. 

 

Григор Димитров ще се изправи за втори път в рамките на седмица срещу първата ракета на Белгия Давид Гофен. Двамата ще премерят отново силите си в пряк спор за трофея на Финалния турнир на ATP в Лондон в неделя  от 20,00 часа българско време. Давид Гофен, няма как да измести българина от третото място дори ако триумфира с трофея в неделя. Ако Гофен надделее над Григор, белгиецът ще събере 4275 точки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции