<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87773" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентът ...

Даниел Митов: Каним “Демократична България” и “Има такъв народ” на консултации за подкрепа на кабинета ни (видео)

20 Април 2021
0 2254

“Днес обявихме персоналния състав на проектокабинета. Видяхте, че това е амалгама между приемственост и опит, от една страна, а от друга – обновление. Хора с ясни биографии, с добра професионална подготовка, които са готови от първия ден от стъпването в длъжност, ако бъде приет този състав на кабинета, да влязат в ролите си, така че да можем да се справим както с пандемичната криза, така и да предложим мерки за икономическо възстановяване”.

Това каза кандидатът за премиер Даниел Митов, след като ГЕРБ-СДС получиха проучвателния мандат за съставянето на правителство от президента Румен Радев

Президентът връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на правителство (видео)

„Подкрепа ще търсим от партиите, които стоят идеологически най-близо до нас. Разбира се това е „Демократична България“, ще ги поканим официално за консултации. Оттам насетне вече зависи от тях дали ще се отзоват“, като обясни, че те ще бъдат официално поканени и тогава вече ще има и официален отговор от тях.

Бойко Борисов подреди кабинет с 8 нови министри на живо от болницата (видео)

Митов изрази надежда, че в българския парламент може да се възстанови „нормалното държавническо говорене и сериозният подход към нещата”.

Даниел Митов: Каним &#8220;Демократична България&#8221; и &#8220;Има такъв народ&#8221; на консултации за подкрепа на кабинета ни (видео)

„Казвали сме нееднократно, че кампанията отмина и в момента сме в период, в който трябва да се работи. Държавата има нужда от стабилен кабинет и то бързо“, допълни кандидатът за премиер и обяви, че от ГЕРБ-СДС ще поканят на официални разговори и групата на „Има такъв народ“ и ще се опитат сериозно да обмислят варианти за това какъв кабинет може да се състави.

Тошко Йорданов: Ако изобщо можем да стигнем до кабинет, той е с другите две партии от протестите (видео)

Митов каза още, че няма да бавят излишно процедурата: „Ако установим, че няма шанс нашият проектокабинет да бъде подкрепен, оттам нататък ще взимаме решение в максимално кратки срокове.” Преодоляването на пандемичната криза остава първи и основен приоритет за ГЕРБСДС. Следва план за икономическо възстановяване на страната.

Даниел Митов: Каним &#8220;Демократична България&#8221; и &#8220;Има такъв народ&#8221; на консултации за подкрепа на кабинета ни (видео)

Даниел Митов уточни, че досега не са водени неофициални разговори с нито една партия относно подкрепата за кабинета. Той бе категоричен, че няма да търсят подкрепата на БСП и ДПС.

Източник и видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции