<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62451" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двама пътешественици с яхта досега не бяха разбрали за пандемията от коронавирус (снимки)

23 Април 2020
0 9257

Млада двойка пътешественици пропътуваха с яхта разстоянието от Европа до Америка без да са наясно с пандемията от коронавирус, пише LadBible. Едва когато наскоро се опитали да акостират на Карибите, те узнали, че много острови са затворили границите си.

Елена Манигети от Ломбардия, Италия и Раян Озбърн от Манчестър, Великобритания, напуснали работата си през 2017 година и си купили яхта с намерението да видят света заедно от палубата ѝ. Те отплавали от Канарските острови късно през февруари тази година като планирали да преминат разстоянието от 5600 киметра до карибския остров „Сейнт Винсент”.

Двама пътешественици с яхта досега не бяха разбрали за пандемията от коронавирус (снимки)

Въпреки, че по време на заминаването си знаели, че коронавирусът е засегнал Китай, двамата влюбени нямали и представа за разпространението му по света и заявили на семействата си, че не желаят да се осведомяват по въпроса, както и да получават каквито и да било лоши новини, докато са на път.

След 25 дни в открито море, през което време те или нямали мобилен обхват, или липсвал достъп до новини от външния свят, двамата доброволни изгнаници се добрали до карибски води.

Така или иначе новините за разпространението на пандемията ги догонили, след като не успели да акостират на няколко пристанища заради мерките с Covid-19.

Двама пътешественици с яхта досега не бяха разбрали за пандемията от коронавирус (снимки)

“Дори в този момент предположихме, че това е превантивна мярка поради натоварения сезон”, споделил Раян. “Мислехме, че островите не искат да рискуват няколко туристи да заразят местните жители.”

Елена пък твърди, че първоначално властите не са ѝ разрешили да слезе на брега заради въздействието на коронавируса в родната ѝ Ломбардия, но тъй като тя и Озбърн са проследявали пътуването си с GPS, за щастие са успели да докажат, че през време на пандемията са били в открито море.

Милиардер подразни с пост за социалната си изолация от луксозната си яхта (снимки)

И въпреки, че през последните 25 дни са били на вода, двамата в момента са карантинирани. Двойката се намира в Бекия, Сейнт Винсент и не може да продължи пътуването си, въпреки че се надяват да напуснат Карибите преди началото на сезона на ураганите през юни.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции