<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22183" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Делото срещу скандалната д-р Байчева започна да се бави

07 Юни 2016
0 6170

Окръжният съд в Ловеч не успя да се произнесе вчера по делото срещу д-р Нина Байчева, обвинена, че при водене на раждане поради немарливост е причинила смъртта на новородено в тетевенската болница. Делото бе отложено за 11 юли, тъй като отсъстваше едно от вещите лица, съобщава БТА.

 

Случаят с д-р Байчева стана известен на цяла България, след като Господарите го огласиха и разследваха. Припомнете си тук:

 

ПРЕСТЪПНА МЕДИЦИНСКА АРОГАНТНОСТ 

 

ПРЕСТЪПНА МЕДИЦИНСКА АРОГАНТНОСТ 2 

 

ДЕЙСТВАЛА ЛИ Е ЕТИЧНО ДОКТОР БАЙЧЕВА СПОРЕД ЛЕКАРСКАТА КОМИСИЯ? 

 

СКАНДАЛНАТА Д-Р БАЙЧЕВА РАБОТИ В СОФИЯ, НЯМА КОЙ ДА Й ОТНЕМЕ ПРАВАТА НА ЛЕКАР

 

БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ ЗА Д-Р БАЙЧЕВА: ДЕЙСТВАЛА Е ПРАВИЛНО

 

Инцидентът, за който д-р Байчева е подсъдима, е станал на 22 април миналата година. Наташка Габровска е родила след усложнения, а новороденото в тежко състояние е било откарано по спешност в болница в Плевен, където е починало два дни по-късно.

Пред съда днес бе разпитан екипът, присъствал на раждането – анестезиологът д-р Георги Кънчев, педиатърът д-р Павлинка Нешева, анестезиологичната сестра Гинка Христова. Д-р Кънчев и д-р Нешева заявиха пред съда, че д-р Байчева, когато е събирала екипа за операцията, ги е повикала с думите, че ще правят спешно секцио за мъртъв плод.

Пред журналисти акушер-гинеколожката отрече твърденията на свидетелите.

Разпитани бяха и лекарката, която е постъпила на смяна на сутринта след раждането – д-р Пенка Йорданова, както и майката на бащата на детето – Ана Манева.

На следващото заседание предстои да бъдат разпитани вещите лица. Съдът уважи искането на защитата да бъдат разпитани и трима пациенти на д-р Байчева. 

По искане на частните обвинители, родителите на починалото бебе, пред съда ще се яви и лекарят, който е приел новороденото в плевенската болница.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции