<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37845" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Делян Пеевски започнал да ходи в парламента заради нуждата да догоним Европа

01 Юни 2019
0 2729

Дълго време чакахме Делян Пеевски да започне да ходи на работа в Народното събрание и о, чудо, това се случи. Депутатът от ДПС се появи в парламента цели два пъти, а причината била, че иска да догоним Европа.

 

 

„Визията на ДПС за участие в политиката е да подкрепя всеки, който ще изпълни приоритетите от програмата за ускорено развитие на България. Делян Пеевски заради това започна да ходи на работа всеки ден. Той има роля в изработването й и ние от вчера започнахме да я изпълняваме“, посочи зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в предаването "Панорама" по БНТ, цитиран от OFFNews.

 

Той заяви, че ДПС започва разговори с всички политически сили за постигане на консенсус за приоритетите на страната, но не смята да се съюзява с ГЕРБ или друга партия. А България трябва да се движи към Европа по програма за ускорено развитие, но не и от предсрочни избори. 

 

„Ние от 2 години говорим, че страната ни има нужда от програма за ускорено и догонващо Европа развитие – европейските доходи и стандартите. Резултатът от изборите не предполагат предсрочни избори, но предполагат промяна – защото ниската избирателна активност е шамар за всички, тя показа, че хората искат промяна, не рязка, но я искат“, посочи Цонев. Той лично изчислил, че с икономически растеж от 2-3% годишно ние точно 150 г. ще догонваме Европа. „Защо се случва това – първо, формулата на коалиционното управление 121 плюс депутати и някакъв сбор от програмите на партньорите не работи, в тях няма фокус. Образованието не е фокус, те имат 10 приоритета, но без фокус“, каза още депутатът.

 

По думите на Цонев, ДПС започва разговори с политическите сили с намерението от отделните им програми да се изведат 2 или 3 приоритета, зад които да застанат всички – „образование, демографска криза и решаването й, но не с някакви добавки, надбавки и т.н., а в целия й аспект – здравеопазване, образование, работа, доходи“. Третият приоритет за хората на Доган е „ускорен растеж, който пипва определени лостчета на икономиката, а не цялата“.

 

Запитан иска ли ДПС да стане официален съюзник на ГЕРБ, Цонев заяви, че партията не желае да се съюзява с никого, а само да се говори за тази програма, основните политически сили да изведат приоритетите и да се работи по тях. Част от въпросната програма за догонването на Европа били и намаляването на ДДС за хляба, строителството на детски градини и по фискална възможност те да са безплатни за децата.

 

 

Източник: OFFNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции